Ders 1: Unity ile çalışmaya başlamak (Kurulum)
Not: Unity'yi kullanabilmek için, ilerleyen adımlarda anlatacağımız, ücretsiz bir hesap edinmemiz gerekecektir.
Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Unity kurulumu için gerekli kurulum dosyasını (UnityHubSetup.exe) indireceğimiz sayfayı açalım.
İndirme tamamlandığında kurulum dosyasını çalıştıralım. Karşılaşacağımız ilk pencere lisans sözleşmesini kabul etmemizi isteyecektir. "Kabul Ediyorum" düğmesine tıklayarak devam edelim.
Bir sonraki pencere hedef dizin seçimi yapabileceğimiz, Unity'yi bilgisayarımızda kurmak istediğimiz yeri belirten seçenekleri sunacaktır. Gerekli değişiklikleri yaparak veya varsayılan hedef dizin ile "Kur" düğmesine tıklayarak devam edelim.
Bu adımda Unity editörünün kurulumu için gerekli işlemleri yapacağız. Karşılaşacağımız ilk pencerede bilgisayarımızda kurulu olan sürümler otomatik bir şekilde listelenecektir.
Adım 1: Kurulum Dosyasını İndirme
Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Unity kurulumu için gerekli kurulum dosyasını (UnityHubSetup.exe) indireceğimiz sayfayı açalım.
Bu sayfada şartları kabul ettiğimizi belirten onay kutucuğunu tıklayarak indirme düğmesini (Download Unity Hub) etkin hale getirebilir, bu düğmeye tıklayarak kurulum dosyasını bilgisayarımızda istediğimiz bir yere kaydedebiliriz.
Adım 2: Unity Hub Kurulumu
Bir sonraki pencere hedef dizin seçimi yapabileceğimiz, Unity'yi bilgisayarımızda kurmak istediğimiz yeri belirten seçenekleri sunacaktır. Gerekli değişiklikleri yaparak veya varsayılan hedef dizin ile "Kur" düğmesine tıklayarak devam edelim.
Kurulum devam ederken bekleyelim...
Kurulum tamamlandığında "Unity Hub programını çalıştır" seçeneği onaylı bir şekilde "Bitir" düğmesine tıklayarak devam edelim.
Bu safhada güvenlikle ilgili uyarılarla karşılaşabiliriz. "Erişime izin ver" düğmesine tıklayarak devam edelim.
Adım 3: Unity İçin İlk Ayarlar
İlk çalıştırma esnasında yeni bir kullanıcı hesabı oluşturmamız veya var olan bir tane ile devam etmemiz istenecektir.
Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturmayı (Create a Unity ID) seçersek aşağıdaki gibi bir pencere ile karşılaşırız. Bu pencerede e-posta (Email), kullanıcı adı (Username), parola (Password) ve tam isim (Full Name) girmemiz, ilgili onaylamaları yapmamız istenecektir. Alternatif olarak Google veya Facebook hesapları ile kaydolmak ta mümkündür.
Kayıt işlemi tamamlandığında veya var olan bir hesap ile başlamayı seçtiğimizde aşağıdaki gibi bir pencere ile giriş yapmamız istenecektir. İlgili alanları doldurarak veya Google/Facebook hesaplarımız ile giriş (Sign in) yapalım.
Bir sonraki pencere ile lisans bilgilerimiz sorulacaktır. Unity Plus veya Pro üyeliğimiz varsa ilgili alana sahip olduğumuz seri numarasını girelim ve "Next" düğmesine tıklayalım.
Unity Plus veya Pro hesabımız yoksa kişisel (ücretsiz) kullanım için Unity Personal seçeneğini etkinleştirerek "Next" düğmesine tıklayalım.
Unity Personal seçeneği ile devam ettiğimizde, Unity'yi kullanma şeklimizi bir önceki yılki kazancımıza göre belirtmemizi isteyen seçenekler ile karşılaşırız. Kişisel (yani yüksek seviyelerde gelir getirmeyen, profesyonel olmayan) kullanım için "I don't use Unity in a professional capacity" seçeneğini etkinleştirerek devam edelim.
Bu adım ile Unity için ilk ayarlar tamamlanmış olacaktır. "Install Now" düğmesine tıklayarak editör ve diğer gerekli bileşenlerin kurulumuna geçelim.
Adım 4: Unity Editörü ve Gerekli Bileşenlerin Kurulumu
Otomatik algılanmamış bir sürümün yerini belirtmek için "Locate a Versiyon" düğmesi ile devam edebilir ya da "Download" düğmesine tıklayarak yeni bir tanenin kurulumu için gerekli işlemleri başlatabiliriz.
Yeni bir kurulum için yayınlanan sürümler (Official veya Beta) arasından seçim yapabiliriz. Kararlı en son sürümün "Download" düğmesine tıklayarak devam edelim.
İhtiyaç duyacağımız bileşenleri belirleyerek/seçerek devam edelim. Daha sonradan eklenebilen bu seçeneklerden zorunlu olan editör (Editor) ve geliştirme araçları (Dev tools) bu safhada yeterli olacaktır. "Next" düğmesine tıklayarak devam edelim.
Belirlediğimiz seçeneklere göre (aşağıdaki gibi) bazı şartları onaylamamızı isteyecek pencereler ile karşılaşabiliriz. İlgili onay kutucuğuna tıklayarak devam edelim.
Belirlediğimiz seçeneklere ve indirme hızımıza göre değişiklik gösteren bir süre boyunca bekleyelim...
İndirme ve gerekli kurulumlar başarılı bir şekilde tamamlandığında Unity ile çalışma yapacağımız geliştirme ortamı hazır olacaktır.
Not: Otomatik devam eden indirme ve kurulum işlemleri esnasında bir hata oluşursa işlemi tekrar başlatmak ve bunu birkaç kere denemek faydalı olacaktır.
Comments
Post a Comment